Uncategorized

DURASYN AL – ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Lazaridis Lipantika

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ DURASYN AL

Πλήρως συνθετικό υγρό κοπής επόμενης γενιάς που στην παρακάτω εφαρμογή χρησιμοποιείται για λείανση υψηλής ταχύτητας πτερυγίων αεροσκαφών, πτερυγίων και τμημάτων στεγάνωσης σύμφωνα με τα πρότυπα Rolls Royce RPS 917 και RRP 59000. Το Durasyn AL σχηματίζει ένα απόλυτα διαυγές διάλυμα όταν αραιώνεται με νερό, παρέχοντας ανώτερα χαρακτηριστικά ψύξης και έκπλυσης.

Στην παρακάτω φωτογραφία, συγκρίνεται  ένα δείγμα ενός παραδοσιακού ημισυνθετικού υγρού σε χρήση, με ένα δείγμα Durasyn AL μετά από 12μηνη χρήση. Είναι σαφής η διαφορά καθαρότητας μεταξύ των δύο δειγμάτων. Το Durasyn AL έχει μηδενική μόλυνση από λάδι τόσο στο σώμα του διαλύματος όσο και στην επιφάνεια.

Lazaridis Lipantika

ΠΑΝΩ:  Δείγματα συνηθισμένου, επιμολυσμένου ημισυνθετικού γαλακτώματος σε χρήση, που περιέχει 40% ορυκτέλαιο.

ΚΑΤΩ: Δείγματα DURASYN AL μετά από 12μηνη χρήση. Διακρίνεται πως η επιμόλυνση του διαλύματος είναι μηδενική λόγω του ότι το DURASYN AL απορρίπτει όλα τα ‘’βρώμικα’’ λάδια (tramp oil) τα οποία στη συνέχεια μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν μέσω skimmer.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ένας προμηθευτής πτερυγίων φτερωτής στροβίλων και αεροπορικών κινητήρων των  μεγαλύτερων εταιρειών στον τομέα της αεροδιαστημικής και της παραγωγής ενέργειας, φέρνει επανάσταση στη διαδικασία παραγωγής τους. H κατασκευή των πτερυγίων από Inconel και Τιτάνιο με χρήση Durasyn AL στην υψηλών ταχυτήτων λείανση διπλού τροχού, είναι το κλειδί για αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη αγορά.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης με τους κατασκευαστικούς του εταίρους, όπως η Rolls Royce, αυτός ο κατασκευαστής πτερυγίων χρησιμοποιούσε ένα ‘’εγκεκριμένο’’ πλήρως συνθετικό υγρό, τόσο στην εφαρμογή λείανσης διπλού τροχού έρπουσας τροφοδοσίας, όσο και στην εφαρμογή λείανσης τύπου VIPER που αναπτύχθηκε από την Rolls Royce.

Αρχικά αναπτυγμένη από τη Rolls Royce για κρίσιμα για την ασφάλεια εξαρτήματα αεροπορικών κινητήρων, η VIPER είναι μία υψηλών ταχυτήτων μηχανή λείανσης 5 αξόνων, ικανή να κατεργαστεί μερικά από τα πιο σκληρά υλικά, συμπεριλαμβανομένων υπερκραμάτων με βάση το νικέλιο. Λόγω αυτής της ανάπτυξης, αυτός ο κατασκευαστής εξαρτημάτων τελευταίας τεχνολογίας, πίστευε πως οι απαιτήσεις από το υγρό τους θα έπρεπε να αυξηθούν ώστε να υποστηριχθεί η συνέχειά της.

Η Teklube TS προσεγγίστηκε ώστε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της και το επιστημονικό της προσωπικό για να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός υπερσύγχρονου υγρού λείανσης υψηλής απόδοσης που θα πληροί τις προδιαγραφές της Rolls Royce RPS917 & RRP 59000. Στη συνέχεια, το Durasyn AL αξιολογήθηκε για την κατασκευή ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια εξαρτημάτων με τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Μείωση της κατανάλωσης πάνω από 50%, χάρη στη βελτιωμένη σταθερότητα και απόδοση του προϊόντος (βλέπε παρακάτω γράφημα)
  • Αυξημένες τροφοδοσίες και ταχύτητες για τη βελτίωση της απόδοσης της παραγωγής.
  • Μείωση της δαπάνης για εργαλεία και αναλώσιμα κατά πάνω από 100.000 £ ετησίως. (Μείωση στην κατανάλωση του υγρού και στη φθορά των τροχών λείανσης).
  • Βελτίωση του περιβάλλοντος των χειριστών με την απομάκρυνση των οσμών και των εκνεφωμάτων από τη λειτουργία λείανσης.
  • Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της μείωσης της ανάγκης καθαρισμού του μηχανήματος και της απόρριψης του προϊόντος.
Lazaridis Lipantika

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η τεχνολογία Durasyn βρίσκεται επί του παρόντος σε αναμονή της τελικής έγκρισης από την Ford Toxicology, ώστε στη συνέχεια να συσταθεί στα εργοστάσιά της για παγκόσμια προμήθεια. Η επιτυχία των δοκιμών τεχνολογίας Durasyn οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης κατά 30% και μείωσε σημαντικά το συνολικό κόστος για την επιχείρηση, σε σύγκριση με το ανταγωνιστικό προϊόν που προμηθεύονταν για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η τεχνολογία Durasyn έχει αντικαταστήσει τα παραδοσιακά ημισυνθετικά υγρά με βάση τα ορυκτέλαια που προμηθεύονταν. Υπάρχουν δύο εργοστάσια JCB που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Durasyn για την κατασκευή εξαρτημάτων κινητήρα και όλων των υδραυλικών εμβόλων. Τα οφέλη είναι τα ίδια και επαναλαμβανόμενα. Συγκεκριμένα, η μεγάλη διάρκεια ζωής, καμία βακτηριακή αλλοίωση, εξαιρετικά καθαρά μηχανήματα. Η χρήση του Durasyn σε αυτά τα εργοστάσια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των συνηθισμένων παραπόνων για τα υγρά κατεργασίας μετάλλων στο μηδέν, γεγονός που αντικατοπτρίζει τα πρότυπα καθαριότητας που παρέχει η Durasyn.

Η PCC CZ  (Τσεχίας) είναι μια εταιρεία μέλος ενός μεγάλου ομίλου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η PCC CZ διαθέτει 60 μεγάλες εργαλειομηχανές (CNC) που χρησιμοποιούσαν ημισυνθετικό γαλάκτωμα με βάση 40% λάδι. Το εργοστάσιο αντιμετώπισε προβλήματα αφρού κατά τη μηχανουργική κατεργασία υπό υψηλή πίεση, καθώς και βακτηριακή αποικοδόμηση. Η τεχνολογία Durasyn έχει πλέον αντικαταστήσει πλήρως το προηγούμενο προϊόν σε αυτό το εργοστάσιο με τα ακόλουθα επιβεβαιωμένα οφέλη:

Μια μείωση 30% στην κατανάλωση. Όλα τα παράθυρα των κέντρων κατεργασίας που προηγουμένως καλύπτονταν από το παραδοσιακό γαλακτώδες διαλυτό λάδι είναι τώρα εντελώς καθαρά με τη χρήση Durasyn AL. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κατεργαζόμενα δοκίμια μπορούν να παρατηρηθούν όπως αν κατεργάζονταν με σκέτο νερό.

Υπάρχει μηδενικός αφρός στα 150 bar. Ο πελάτης μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλα τεμάχια τιτανίου με ένα μόνο tip, ενώ προηγουμένως χρειάζονταν  3 tips υπό τις ίδιες συνθήκες. Δεν υπάρχει νέφωση και το λάδι αφαιρείται εντελώς με skimmers. Το υγρό παραμένει εντελώς καθαρό και χωρίς επιμολύνσεις.

Η PCC UK (Ηνωμένο Βασίλειο)είναι μέλος του ίδιου παγκόσμιου ομίλου και διαθέτει 50 εργαλειομηχανές που κατασκευάζουν συνδετήρες και μπουλόνια για την αεροπορική βιομηχανία. Σε αυτό το εργοστάσιο, υπήρχε η συνήθης μόλυνση από βακτηριακή αποικοδόμηση σε μηχανήματα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονταν σε αδράνεια. Η τεχνολογία Durasyn εισήχθη σε αυτό το εργοστάσιο πριν από 2 χρόνια και μείωσε την κατανάλωση από 48 Βαρέλια τυπικού ψυκτικού υγρού ετησίως, σε 12 Βαρέλια τεχνολογίας Durasyn ετησίως. Όλα τα βακτηριακά προβλήματα έχουν πλέον αφαιρεθεί, ακόμα και στα μηχανήματα που έχουν προγράμματα περιοδικής εργασίας και στα οποία συνήθως εμφανίζονταν, με τη χρήση της τεχνολογίας Durasyn. Το Durasyn δεν επηρεάζεται από τη μόλυνση από λάδια και δεν προάγει τη βακτηριακή δραστηριότητα.

Η PCC UK πέτυχε την έγκριση της Airbus για χρήση της Τεχνολογίας Durasyn. Υπάρχουν πολλές άλλες παγκόσμιες τοποθεσίες εντός αυτού του Ομίλου που είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Durasyn. Αυτή τη στιγμή, η Durasyn υποβάλλεται σε διαδικασία πλήρους έγκρισης από την Airbus για χρήση σε όλα τα υλικά σε αυτόν τον τομέα των αερομεταφορών. Η  PCC UK έχει επίσης ικανοποιήσει μια ειδική συμφωνία απόρριψης με την τοπική αρχή ύδρευσης, για την απόρριψη στο τέλος του κύκλου ζωής τους των προϊόντων Durasyn στο δίκτυο αποχέτευσης, λόγω των προτύπων χαμηλής τοξικότητας των σκευασμάτων.

Σε όλες τις παραπάνω συνεργασίες, όπως και σε πολλές ακόμα, αποδεικνύονται τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Durasyn όσον αφορά στην απόδοση, την εξοικονόμηση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.